> Νέα


26/2/2008

Ευρωπαϊκή διάκριση σε καινοτόμα ελληνικά περιφερειακά σχέδια

Πλωτή οικολογική μονάδα αφαλάτωσης
Eιδική μνεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία μιας αυτόνομης και φιλικής για το περιβάλλον μονάδας αφαλάτωσης απένειμε η επιτροπή του διαγωνισμού RegioStars 2008, που βραβεύει κάθε χρόνο τα πλέον καινοτόμα περιφερειακά σχέδια στην Ε.Ε. Το ελληνικό σχέδιο αφορά μια πλωτή πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και παράγει πόσιμο νερό για τα νησιά.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού RegioStars 2008, οι 268 περιφέρειες της ΕΕ κλήθηκαν να υποβάλουν σχέδια που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) την περίοδο 2000-2006. Συνολικά, 18 κράτη μέλη υπέβαλαν 71 επιλέξιμες αιτήσεις, 26 από τις οποίες επελέγησαν από μια ανεξάρτητη επιτροπή ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.

Η κυρία Danuta Hubner, επίτροπος αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής, και ο κύριος Pasqual Maragall i Mira, πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού, απένειμαν τα βραβεία στα σχέδια που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προωθούν την ανάπτυξη περιφερειακών οικονομιών με βάση τη γνώση. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο ενός διήμερου συνεδρίου με τίτλο: «Οι περιφέρειες για την οικονομική αλλαγή - διάδοση της αριστείας».

Πλωτή οικολογική μονάδα αφαλάτωσης

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης: www.ggea.gr
Ενισχύσεις επενδυτικών σχεδίων από ΥΠΟΙΟ: www.ependyseis.gr
Ψάξτε για προγράμματα τώρα:
www.info3kps.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
25 Φεβρουαρίου, 2009
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση του έργου: «Ανάδειξη συμβούλου υποστήριξης για θέματα που αφορούν το ΟΠΣ για το έτος 2009»(Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών: 12/3/2009).
10 Φεβρουαρίου, 2009
Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
26 Ιανουαρίου, 2009
Αποπληρωμή Δημόσιας Επιχορήγησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
15 Ιανουαρίου, 2009
Νέος Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης
2 Ιανουαρίου, 2009
Σύσκεψη του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου για την πορεία υλοποίησης του Γ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ 2007-2013
Δείτε όλα τα νέα